Hoppa till sidans innehåll

Från 80 till 120 ridande i veckan

2018-04-18 10:41
Vi har idag cirka 80 ridande i veckan, och målsättningen är att vi skall nå 120 ridande under nästa verksamhetsår. Detta är helt nödvändigt för att klubben skall nå en hållbar ekonomi med välutbildad personal på plats.
  • Uppdaterad: 2018-04-20 10:04

Vi har ända sedan starten 1983 med 180 ridande till som mest 240 ridande i veckan drivit ridskolan på Stommens gård i Sjuntorp. Läget var annorlunda på 80- och 90-talet. Dels hade vi större barngrupper, men vi hade också en annorlunda situation på våra grannklubbar. Nu har vi tre ridskolor i kommunen och vi behöver anpassa vår verksamhet efter varandra på bästa sätt.

Vår verksamhetsidé är att man rider i förhållandevis små grupper och ganska snart skall man få känna på att ha "sin egen häst" vilket vi tror är en god idé. 

Vi har målsättningen att så småningom äga alla våra lektionshästar istället för att som nu hyra många. Det vi letar efter är viktbärande ponnyer och hästar, utbildningsnivå Lätt C - Lätt B. 

Målet i nuläget är 8 C- och D-ponnyer och 4 stora hästar. 

Denna fördelning av hästar möjliggör för oss att ha ridning både för ponnyryttare och hästryttare.

Vi har fått till oss att många vuxna frågar efter att börja rida, och vi vill givetvis skapa förutsättningar för detta. Så är du en av dem som vill börja, tveka inte att anmäla ditt intresse via vårt system Horsemanager  vårt system som vi fortfarande håller på och lär oss och som är riktigt bra

Höstens ridlärar-schema ordinarie ridskoleverksamhet

Måndag                  Tisdag                      Onsdag                Torsdag                Fredag                 Lördag

Madde                    Madde                    Madde                 Madde                 Angela                 Margareth

Stallvärdinnor: Vi har nu börjat med ett system där stallvärdinnor ska finnas till hjälp i stallet under pågående ridlektioner.

Skribent: Mariana Fransén
Epost: This is a mailto link

 Bildresultat för horsemanager

      Bildresultat för facebook     

Bildresultat för instagram

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Norra Älvsborgs RK - Ridsport
Fors Stommens Gård
46178 Sjuntorp

Besöksadress:
Fors Stommens Gård
46178 Sjuntorp

Kontakt:
Tel: 0520-44 41 90
E-post: This is a mailto link

Se all info