Hoppa till sidans innehåll

GDPR


Så här hanterar vi våra medlemmars personuppgifter

Vi sparar dina uppgifter för att kunna administrera ditt medlemskap, med bla ridlektioner, fakturor och medlemsutskick. Vi sparar dessutom medlemsuppgifter för att kunna administrera kommunens aktivitetsstöd samt vårt Riksidrottsförbund.

NÄRK är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Du kan alltid komma i kontakt med oss genom att kontakta oss via mail. Medlemskapet i NÄRK är i grunden frivilligt* och det är även lämnandet av dina personuppgifter men vi behöver vissa personuppgifter om dig för att du ska kunna vara medlem.

* Krav på medlemsskap: om du rider på lektion, tävlar för oss eller står uppstallad hos oss eller är skötare av häst så krävs medlemsskap. 

Information om personuppgiftsbehandling   –  medlemmar

Som medlem kommer dina personuppgifter att sparas och behandlas för vissa särskilda ändamål. De personuppgifter som vi behandlar om dig är namn, personnummer, adress, e-postadress och IPnummer. Den personuppgiftsbehandling som utförs i samband med ditt medlemskap i NÄRK är laglig för att den är nödvändig för fullgörandet av medlemsvillkoren och för att NÄRK har ett berättigat intresse av att kunna behandla personuppgifterna för nedan angivna ändamål. 

Behandling om personuppgifter som är att anse som känslig, exempelvis sådan personuppgifts-behandling som gäller hälsa, utförs bara efter nödvändighet och med stöd i lag. 

Ändamålen för att behandla dina personuppgifter är att upprätthålla en god registervård, att sköta medlemsadministrationen, skicka ut medlemsnyheter och marknadsföring. Vi kan också komma att behandla dina personuppgifter för statistiska ändamål. Ditt personnummer registreras eftersom det är viktigt att NÄRK ska kunna säkerställa medlemmarnas identitet. Dina personuppgifter kommer med nödvändighet att behandlas i vårt  IT-system Horsemanager* samt Riksidrottförbundets system Idrottonline. Dina personuppgifter kan också komma att lämnas ut till andra utvalda företag och organisationer som klubben samarbetar med för nödvändig behandling för NÄRK:s räkning. Vid all hantering av dina personuppgifter iakttar vi säkerhet och sekretess. 

Lagringstiden

NÄRK behandlar dina personuppgifter så länge du är medlem hos oss. Begär du att bli borttagen ur våra register så gör vi det. Vi kommer då endast att fortsätta lagra dem om det följer någon sådan skyldighet av lag.

Dina rättigheter

Du har rätt till insyn i hur dina personuppgifter behandlas. Det betyder att du kan begära att få tillgång till viss information om behandlingen. Du har även rätt att begära att få felaktiga personuppgifter ändrade, överflödig behandling begränsad, ogrundad behandling raderad och begära att få personuppgifter flyttade från vårt system till en annan aktör, s.k. dataportabilitet.

En begäran om något av det nämnda kan skickas till oss via mail. Du har också rätt att vända dig till Datainspektionen/Integritetsskyddsmyndigheten med eventuella klagomål om du är missnöjd med personuppgiftsbehandlingen, men vi hoppas såklart att du i första hand vänder dig till oss för frågor och begäranden kring vår personuppgiftsbehandling. 

Genom att godkänna NÄRK:s medlemsvillkor bekräftar du att du mottagit denna information om personuppgiftsbehandling. 

Om du inte önskar få marknadsföring från oss kan du när som helst kontakta oss via mail och begära att vi stoppar utskicken. 

* I vårt ridskolesystem har vi även kopplat på målsman för omyndig elev. 

Formulär för begäran ur registerutdrag

Uppdaterad: 24 MAJ 2018 10:34
Skribent: Mariana Fransén
Epost: This is a mailto link

 

 Bildresultat för horsemanager


 

      Bildresultat för facebook     

Bildresultat för instagram

 

 

Logga för Instagram 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Norra Älvsborgs RK - Ridsport
Fors Stommens Gård
46178 Sjuntorp

Besöksadress:
Fors Stommens Gård
46178 Sjuntorp

Kontakt:
Tel: 0520-44 41 90
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Granngården häst trollhättan