Historik - Norra Älvsborgs RK - Ridsport - IdrottOnline Klubb

Historik

Norra Älvsborgs Ryttarklubb är en ideell förening som startades 1962 på Kobergs Godsförvaltning. Därav slottet i NÄRKs logo. Vid bildandet hette föreningen Norra Älvsborgs Ryttarförening, Koberg. När föreningen flyttade sin verksamhet till Gärdhem i början av 70-talet ändrades namnet till Norra Älvsborgs Ryttarklubb.

1983 flyttade man in på Stommens Gård i Sjuntorp och ridskolan invigdes med stor pompa och ståt den 3:e september.

NÄRK ligger i Sjuntorp, ca 1 mil söder om Trollhättan. Ridhuset invigdes 1990 och har manegemåtten 21x63 meter. Dessutom 120 m2 ekonomiutrymme där följande finns: fikarum, omklädningsrum med dusch, tvättstuga, toaletter, kontor, domartorn, tävlingssekretariat samt läktare för ca 100 personer.

Vi har också i egen regi iordningsställt en cafeteria med ca 40 platser samt ett teorirum för ca 12 personer.

Stommens Gård omfattar:

stora stallet med 11 spiltor, 13 boxar, en duschspilta 2 sadelkammare samt foderrum och 2 tillfälliga boxplatser.

Lilla stallet med 10 boxar, 1 sadelkammare, 1 duschspilta och 1 foderrum.

På anläggningen finns dessutom två utomhusbanor som mäter 30x70 meter.

Uppdaterad: 18 MAR 2018 09:19

Bildresultat för horsemanager