Jacob Hellström

Jakob Hellström

Jacob Hellström började rida på vår klubb endast sju år gammal. Jacob är Sveriges mest framgångsrika ponnyryttare genom tiderna med bl.a individuellt guld och lag silver på Europa Mästerskapen i Hasselt, Belgien 1993, individuellt silver och lagguld på Europa Mästerskapen på Drottningholm, Sverige 1992 och lagbrons på Europa Mästerskapen 1991 i Wierden, Holland. Jacob är Svensk Mästare både individuellt och i lag, har vunnit både finalerna i Ridsport ponny Cup och Svenskt hoppderby samt blev svensk championatsvinnare 1993. Jacob har därefter ridit i både junior och YR-landslag under flera år med medalj i Nordiska Mästerskapen och en mängd internationella GP-starter och Nationshoppningar på meritlistan. Som senior har Jacob producerat ett stort antal hästar tom 150 klass och även framgångsrikt deltagit i unghästchampionaten med vinst och pallplaceringar på Breeders, Flyinge och i Scandinavian Open, Falsterbo. Jacob har under många år varit en av dom mest vinstrika ryttarna i Sverige och gör varje år även ett par internationella tävlingar. Jacob har utbildat sig till B-tränare, hoppning, är flitigt anlitad runt om i landet och har regelbundet clinics och träningar både hemma på gården och på andra anläggningar på västkusten och i Norge.

• Jacob Hellström
  • Född:1977
  • Moderklubb:Norra Älvsborgs Ryttarklubb
  • Klubb:Österlens Ridklubb
  • Utbildning:B-tränare hoppning
  • Meriter:individuellt guld och lag silver på Europa Mästerskapen i Hasselt, Belgien 1993, individuellt silver och lagguld på Europa Mästerskapen på Drottningholm, Sverige 1992 och lagbrons på Europa Mästerskapen 1991 i Wierden, Holland.
Uppdaterad: 08 APR 2018 15:45

Bildresultat för horsemanager