Hoppa till sidans innehåll

Rutiner för all vistelse och ridning som sker på Norra Älvsborgs RK (NÄRK)

16 NOV 2020 22:47
Med anledning av de nya restriktionerna från Folkhälsomyndigheten så har vi på NÄRK sett över vår verksamhet och anpassat den så att vi inte ska kunna vara orsak till smittspridning.
  • Uppdaterad: 16 NOV 2020 22:47

(Denna skrivning kan komma att förändras i takt med råd och beslut från FHM, men just nu gäller det som står här nedan)

Vi får hålla fortsatt öppet för vår verksamhet genom beslut i Trollhättans kommun 22/12 2020.  Detta för att vi av naturliga skäl håller en hästlängds avstånd till varandra och för att vi redan infört nedastående restriktioner sedan 16: nov.

Det här är vår enda chans att ha igång verksamheten för er medlemmar och vi behöver er hjälp för att lyckas!

För NÄRK är det enormt viktigt att verksamheten kan fortsätta även för de elever som är över 15 år.

För att våra ridskolehästar ska må bra behöver de daglig skötsel och motion. Foder, försäkringar och hovslagerikostnader är oförändrade även om hästarna står. För hästarnas, er och föreningens skull känns det viktigt att verksamheten inte stannar helt. Föreningen har ett stort ansvar som djurägare.

Inställda lektioner för vuxna elever skulle innebära att vårt hästbestånd delvis blir stillastående. För både deras och er skull planerar vi om verksamheten och ”Corona- säkrar” anläggning ytterligare.

Vi vet att det är det otroligt värdefullt för er medlemmar att få komma hit och röra på sig, få umgås med dessa fantastiska djur och känna hästarnas stora lugn och vänlighet. Men vi ber att ni bara uppehåller er på anläggning när ni ska rida och ta hand om hästen. Dröj inte kvar, åk hem så fort som möjligt.

Till Stommens Gård tar du dig på följande sätt: Du färdas i egen bil eller går/cyklar/springer hit. Samåk inte och ta helst inte bussen.

Vi stänger av stallen för alla utom personal, elever, hästägare och medryttare till de privatuppstallade hästarna. Dessutom får de i styrelsen som utför uppdrag i stallet vistas där vid behov.

Vi kommer kritiskt att granska och utvärdera hur det går, och om vi inte kan garantera 0% smittspridning så kan vi komma vi att ställa in ridningen för alla över 15 år, både ridskoleelever och träningsgrupper.

Därför behöver vi nu er hjälpa att följa våra rutiner till punkt och pricka! Inget får lämnas till slumpen, alla måste ta ansvar och hjälpas åt!

Viktigt: Tvätta händerna – Håll avstånd – Stanna hemma vid minsta förkylningssymtom, givetvis gäller detsamma om du har fått positivt provsvar på Covid 19, då gäller angivna inkubationstider!

 

Vår grundregel är minst 2 m avstånd eller mer, i allt vi gör. 

  • Ridskolestallet stängs för alla utom personal, uppdragstagare, hästägare och de som hämtar/lämnar sina lektionshästar from 17/11.
  • Medlemsstallet stängs för alla utom personal, uppdragstagare, hästägare, medryttare, och medhjälpare till minderåriga from 17/11.
  • Cafeteria och läktare stängs av helt from 17/11
  • Omklädningsrum och toaletter får nyttjas, dock max en i taget inne samtidigt, undantag för små barn som behöver hjälp. 

Dessa rutiner börjar att gälla från och med den 17/11 helt utan undantag. 

Ridskolans elever

Ridskolans elever rider på sina vanliga tider.

Du kollar i Hippocrates vilken häst du fått tilldelad, vi vill inte ha en grupp vid anslagstavlan som kikar efter ”sin häst” 

Du kommer till stallet 20 minuter före din ridlektion färdigklädd med hjälm, ridskor, ridhandskar och eventuell väst. Du iordningsställer din häst inne i boxen, och där väntar du sedan tills ni går till ridhuset.  Max en person i taget inne i sadelkammare, undantag för medhjälpare till barn, då får man vara två inne samtidigt. Hästens utrustning hänger vid boxen när du kommer. Gör i ordning din häst i boxen och använd endast spolspilta/hovslagarspilta för avsedda ändamål.

Går din häst på lektionen innan, väntar du i gången vid handikapprampen (minst två meter till övriga) och du tar över tyglarna inne i ridhuset av den som håller i hästen från motsatt håll.

Elever som behöver ha ledare eller mycket hjälp vid uppsittning/ridning får ha med sig en medhjälpare som bor i samma hushåll (med mycket hjälp menas hjälp med att spänna sadelgjord, ändra stigläder etc).

Medhjälpare som inte behövs under lektionen lämnar ridhuset och väntar i bilen/utomhus under lektionen. Eller varför inte ta en promenad.

Efter avslutad ridlektion tar du in din häst i stallet och så fort du är klar med hästen lämnar du stallet. Hästens utrustning hänger du upp vid boxen, vår personal hänger in allt i sadelkammaren. Ska din häst gå lektionen efteråt, byter ni av varandra i ridhuset. Den nya ryttaren tar över tyglarna på den sida av hästen där du inte står.

Teori: Teorin hålls i ridhuset (se till att hålla avstånd) eller digitalt, din ridlärare meddelar hur det genomförs från gång till gång

 

Medlemsuppstallade

För dig som har häst uppstallad på NÄRK gäller samma regler som för övriga: du begränsar din tid i stallet till minsta möjliga. Du kommer bara hit för att rida/sköta om din häst (in/utsläpp/fodringar) och gemensamma åtaganden (t.ex. kvällsfodring och låsning).  Lämna anläggningen genom närmaste dörr  i stallet då du är färdig med hästskötseln

Max en person i taget inne i sadelkammare. Hämta din utrustning och ta den sedan till din box. Gör i ordning din häst i boxen och använd endast spolspilta/hovslagarspilta för avsedda ändamål.

Medhjälpare är endast tillåtet för underåriga och när man ska hoppa. Det är bara tillåtet att ha med sig en medhjälpare vid hästhanteringen, ej inne i ridhuset (undantag vid hoppning, då det är tillåtet med en medhjälpare). Medhjälpare som inte behövs under ridningen lämnar ridhuset och väntar i bilen/utomhus eller varför inte ta en promenad!

Ridhuset: Max åtta personer får befinna sig inne i ridhuset samtidigt, sedan är det fullt. Vid fler som vill in i ridhuset gäller att ryttare har förtur, eventuell medhjälpare till fots måste då lämna ridhuset. När det är yngre barn som rider tillåter vi max en vuxen per barn som rider. 

Du som hästägare ansvarar för att meddela din medryttare/hästskötare vad som gäller och att reglerna efterföljs.

Vi uppmanar medlemsuppstallade att i så stor mån som möjligt undvika att vara i ridskolestallet de tider som ordinarie lektionsverksamhet pågår.  

 

Ryttare som kommer hit med egen häst - har anläggningskort

Vi kommer fortsätta ha ridhuset öppet för dig med egen häst (anläggningskort),

För att minska antalet människor inne på anläggningen ännu mer ser vi helst att du antingen kommer hit med din häst färdig för ridning och även tar hem den med utrustningen på, eller håller till i/vid din egen hästtransport om du gör i ordning den på plats.

Max åtta personer får befinna sig inne i ridhuset samtidigt, sedan är det fullt. Vid fler som vill in i ridhuset gäller att ryttare har förtur, eventuell medhjälpare till fots måste då lämna ridhuset. När det är yngre barn som rider tillåter vi max en vuxen per barn som rider.

Det är bara tillåtet att ha med sig en medhjälpare vid hästhanteringen, ej inne i ridhuset (undantag vid hoppning, då det är tillåtet med en medhjälpare). Under tiden du rider ska medhjälparen vänta utomhus eller i egen bil. Cafeteria och läktare är avstängda och får inte användas.

 

Skribent: Mariana Fransén
Epost: Adressen Gömd

Gräsroten 195 

Nu kan du boka ridhuset varje vardag mellan kl 11.00-13.00

 

Cajsa Gill 

 

Vi är en av cirka 450 branschanknutna ridskolor till Svenska Ridsportförbundet. Det betyder att vi följer deras högt ställda krav på hästhållning och ridundervisning, samt inte minst säkerhetstänket som genomsyrar Svenska Ridsportförbundet.


Kalendern


Hippocrates


Sofias änglar

   

Profilkläder


 

      Bildresultat för facebook     

Bildresultat för instagram

 

 

Logga för Instagram 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Norra Älvsborgs RK - Ridsport
Fors Stommens Gård
46178 Sjuntorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Ge 700 kronor till din favoritförening när du väljer ren el från FortumHål i Betong

 

Våra blomsterarrangemang och blomsterdekorationer finns i alla former och storlekar.

 

Fogelgrens bygg

 

Kakel och golv i väst

 

Broskogens bygg


Logga Realgymnasiet

 

 Välkommen till Liva Gynekologmottagning i Trollhättan Liva är en specialistmottagning i gynekologi belägen på 4:e våningen i Maria Alberts vårdcentrals lokaler i centrala Trollhättan.   Vi är specialiserade på utredningar och behandlingar vid ofrivillig barnlöshet, upprepade missfall och utför ultraljud i tidig graviditet. Ni kan söka till oss för IVF-behandlingar, vi erbjuder distansstimuleringar tillsammans med de privata klinikerna i Göteborg och utför ultraljud om du genomgår en behandling på annan klinik i Sverige eller utomlands. För ovanstående har vi korta väntetider.   Till oss kan du söka för allmängynekologiska besvär. Läs mer under filken Utredning, behandling. Din vårdcentral där du är listad kan även remittera dig hit.

 

 

 

Granngården häst trollhättan