Hoppa till sidans innehåll

Villkor och avtal


Allmänt
· Föräldrar ansvarar för sina barn när de vistas på anläggningen. All ridning sker på egen risk. Alla elever är försäkrade under aktiviteter som anordnas av föreningen.
· Vi har valt att vara en rökfri anläggning. Rökning är därmed endast tillåten vid brandtrappan på ridhusgaveln.

 · Klädseln ska vara bekväm och ge rörelsefrihet. För att inte fastna: undvik fladdriga kläder, huvor, långa halsdukar och ha heller inga smycken. Sätt upp håret så det inte fastnar eller skymmer sikten. 

· Ridhandskar skyddar fingrarna och ger extra bra grepp i tyglarna.
· En godkänd och passande säkerhetsväst är rekommenderad som extra skydd.
· Vintertid: varma kläder. Speciellt fötter, händer och öronen fryser lätt!


Lektioner
· Eleverna skall själva iordningsställa sin häst. Det inkluderar ryktning, sadling och tränsning. Eleven skall infinna sig minst 30 min före lektionens början. Stallvärdinna, ridlärare och äldre elever hjälper gärna till.
· Alla som står på läktaren skall prata tysta och gå lugnt för att inte skrämma hästarna.
· En bra utbildning runt omkring hästarna omfattar inte bara själva ridningen utan även en hel del teoretiska kunskaper.


Avbokning och igenridning

Sker via Hippocrates Academy

 

Avtal lektionsridning på Norra Älvsborgs RK (NÄRK)

Norra Älvsborgs Ryttarklubb på Fors Stommens gård i Sjuntorp bedriver ridskoleverksamheten.
Föreningen har en kollektiv olycksfallsförsäkring via Svenska Ridsportförbundet vilken omfattar samtliga medlemmar som deltar i ridverksamhet arrangerad av föreningen. Läs mer om vad försäkringen omfattar på Svenska Ridsportförbundets hemsida

Vi har tecknat avtal med företaget Hippocrates, vilket innebär att du som elev på ridskolan lättare kommer att kunna sköta dina (av-)bokningar, igenridningar och bokningar till andra aktiviteter som sker under vår regi.

För att detta skall göras möjligt så har du som elev och medlem fått/kommer att få tillgång till en inloggning på Hippocrates. Inloggning samt hjälp till detta finns på vår hemsida www.nark.se. 
För dig som har ett barn under 18 år ridande i verksamheten är det du som målsman som har tillgång till inloggning och blir fakturerad, ditt barn läggs också in men som en underelev till dig som målsman. 
All fakturering sker till dig som målsman.
För att kunna använda Hippocrates så krävs det att dina personuppgifter såsom namn, adress,mailadress, mobilnummer samt födelseår finns upplagda i Hippocrates.
Du kan själv se vilka uppgifter om dig som finns upplagda på din sida och uppgifterna används endast i egenskap att kunna fakturera dig som kund. Ingen obehörig kan se dina personuppgifter.

Inför ridlektionen.
Innan ridlektion ska hästen borstas och iordningställas både före och efter lektionen, vilket innebär att eleven ska komma minst 20 minuter före gällande ridlektion samt räkna med att det tar ungefär samma tid efter avslutad lektion.
I vissa fall går en och samma häst flera lektioner efter varandra och då kommer du som elev inte ha möjlighet att iordningställa den innan alternativt efter lektionen. 
Det är allas ansvar att hästarna hanteras väl och på ett säkert sätt. Fråga eller be om hjälp om någonting känns oklart.

Stallregler.
Stallet är hästens hem och där uppträder du på ett lugnt och säkert sätt. 
• Hälsa och var trevlig mot alla i stallet, såväl tvåbenta som fyrbenta. 
• Vid all hantering skall hästen vara uppbunden. 
Lämna aldrig hästen utan tillsyn när den är uppbunden. När du hämtar hästens utrustning kan någon annan se efter hästen.
• När du skall fånga hästen i hagen eller boxen är det viktigt att du gör hästen uppmärksam på att du kommer. 
• När du leder hästen använder du alltid grimma och grimskaft. 
• Håll alltid säkerhetsavstånd såväl bakom som mellan hästar.
• Vi ser gärna att barn yngre än 12 år bär hjälm i stallet under sin vistelse där.
• Vi är alla stolta över vår fina anläggning. Hjälp till att hålla rent och snyggt!
• All vistelse på anläggningen som inte är organiserad av Norra Älvsborgs Ryttarklubb sker på egen risk!

Lektionsridning
• Stövlar eller skor med klack ska användas vid ridning.
• Jacka eller tröja får ej tas av/på då du sitter på hästen utan att någon håller i hästen.
• Hjälm skall alltid bäras vid ridning, Hjälm och säkerhetsväst finns att låna men det sker på eget ansvar gällande storlek och kvalité.
   Lånad utrustning lämnas tillbaka där man tog/fick den.
• Långt hår bör hållas uppsatt. 
• Stora örhängen rekommenderas att ta av under ridningen. 
• Tugga aldrig tuggummi under ridningen, faller du av kan detta täppa till andningsvägarna.
• Handskar kan vara bra att ha dels för att få bättre grepp men också för att minimera risk för skavsår. Vintertid rekommenderas en fodrad ridhandske.
   Det går inte att rida i vanliga tumvantar. 
• Spö kan vid behov utlånas. Till våra hästar/ponnyer finns det ryktväskor som är märkta med nummer för respektive häst och finns i sadelkammaren. 
• Tänk på att vid kallt väder är varma kläder skönt att ha, thermokläder, fodrade vantar och gärna en mössa under hjälmen.
• Var femte lektion kan komma att vara teorilektion.

Återbud och igenridning
Elever som rider på ridskolans verksamhetshästar erbjuds möjlighet att rida igen om eleven är förhindrad att delta på sin ordinarie lektion. 
Igenridning sker i mån av plats i någon av de andra likvärdiga grupperna. 
Avbokning under pågående termin skall även ridas igen under samma termin detta inom 8v, du kan alltså inte spara igenridningar till nästkommande termin.
Max antal igenridningar under pågående termin är 4st. 
Eleven (föräldern) lämnar själv återbud genom att logga in på Hippocrates. För att en igenridning skall vara giltig så skall återbud lämnas senast kl 12.00 samma dag som lektionen på vardagar samt senast kl 9.00 på helger. Igenridning kan bokas senast 15:00 under den aktuella dgen på vardagar, samt 12:00 på helger.
Du kan i Hippocrates logga in och både avboka lektioner samt boka igenridning i förhand.

Fakturor.
All fakturering sker via Hippocrates och fakturautskick sker via mail, du kan välja att få din faktura via post istället till en kostnad. 
Meddela då detta i samband med terminsstart via mail till This is a mailto link
Du kan välja att betala hela din terminsavgift eller dela upp den på delbetalningar.
Dock är du skyldig att betala hela din termin även om du väljer att sluta utan giltiga skäl (se nedan) även om du valt att dela upp din terminsavgift.

Betalningspåminnelse.
Vid utebliven betalning efter förfallodatum skickas en påminnelse med en påminnelseavgift samt dröjsmålsränta enligt gällande lagstiftning.

Uppsägning av ridplats under pågående ridtermin.
Vill man säga upp sin lektionsplats under pågående termin så görs detta skriftligen till This is a mailto link. Uppsägningstid är en månad och du är betalningsskyldig även om du inte deltar på lektionerna. Vid långvarig sjukdom samt att eleven kan uppvisa sjukintyg så kan förlorade lektioner åtebetalas under förutsättning att NÄRK meddelats i förväg via mail.


Uppsägning inför nästkommande ridtermin
Vid uppsägning för nästkommande termin så skall detta ske senast fyra veckor innan pågående termins avslut. Undantag kan ges vid särskilda omständigheter såsom sjukdom med läkarintyg under förutsättning att NÄRK meddelats i förväg via mail.

Prissättning för ridlektioner.
Norra Älvsborgs Ryttarklubb äger rätten till att ändra pris per lektion till nästkommande termin, dvs ej under pågående termin. Information om prishöjningar läggs ut på hemsidan https://www.nark.se  innan terminsstart.

Uppdaterad: 14 SEP 2018 09:10

Binglolotto prenumeration

Gräsroten 195 

Nu kan du boka ridhuset varje vardag mellan kl 11.00-13.00

 

Cajsa Gill 

Hoppbanan stängd för bokning
från 30:e oktober - 30:e april

Vi är en av cirka 450 branschanknutna ridskolor till Svenska Ridsportförbundet. Det betyder att vi följer deras högt ställda krav på hästhållning och ridundervisning, samt inte minst säkerhetstänket som genomsyrar Svenska Ridsportförbundet.


Kalendern


Hippocrates

   

Profilkläder


 

      Bildresultat för facebook     

Bildresultat för instagram

 

 

Logga för Instagram 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Norra Älvsborgs RK - Ridsport
Fors Stommens Gård
46178 Sjuntorp

Kontakt:
Tel: 0520444190
E-post: This is a mailto link

Se all info

Logga Realgymnasiet

 

Våra blomsterarrangemang och blomsterdekorationer finns i alla former och storlekar.

 

Fogelgrens bygg

 

 

Broskogens bygg

 

 

 

 

 

Granngården häst trollhättan