Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till ridskolan och våra fina hästar


Vi är en av cirka 450 branschanknutna ridskolor till Svenska Ridsportförbundet. Det betyder att vi följer deras högt ställda krav på hästhållning och ridundervisning, samt inte minst säkerhetstänket som genomsyrar Svenska Ridsportförbundet.

Vi är en idéell medlemsförening i Svenska Ridsportförbundet, vilket gör att vi uppfyller de högt ställda krav som förbundet ställer på sina medlemmar, plus att vi har tillgång till fantastiskt mycket bra utbildningsmaterial, så som ryttarmärken, ledarutbildning och en mycket bra försäkring för alla som rider hos oss. 

Vi erbjuder ridning för alla åldrar på välutbildade och snälla ridskolehästar. Vi har allt från knattegrupper och nybörjargrupper till lite mer avancerad ridning, så varmt välkommen till oss.

Vi har små grupper om 6-7 elever, 45-minuters eller 60-minuterslektion. Alltid med ankomst i god tid före lektion för att hinna göra i ordning hästen. 

Vi har ingen miniminålder, alla är välkomna, vi hjälper till att placera barn i grupp som passar bäst. De minsta får gärna börja i vår knatteridning som hålls på Lördagar. Det är som en "ridförskola" med lite kortare ridpass (ca 30 min ridning) vilket passar bäst för de yngsta. Du som förälder förväntas vara med och leda. 

Sedan går man vidare i sin ridskoleutbildning i våra ridskolegrupper, eller så början man direkt här om man så önskar. Efter ridskolegrupper kommer träningsgrupper, där du förkovrar dig i din ridning. Då kan ni vara så få som 4 elever i gruppen (lite dyrare pris) eller så kör ni på som en vanlig grupp.  

Vi följer Ridsportens ryttarmärken och har märkestagning när gruppen nått sitt delmål.

Anmälan: Det enklaste för oss är om du mailar ridskolan, så återkopplar vi inom 1-2 dagar. 

Fakturor.
All fakturering sker via Hippocrates och fakturautskick sker via mail, du kan välja att få din faktura via post istället till en kostnad. Meddela då detta i samband med terminsstart via mail till This is a mailto link
Du kan välja att betala hela din terminsavgift eller dela upp den på delbetalningar.
Dock är du skyldig att betala hela din termin även om du väljer att sluta utan giltiga skäl (se nedan) även om du valt att dela upp din terminsavgift.

Vår huvudridlärare Linn Johansson är utbildad Svensk Ridlärare level I, vilket innebär följande: Har kompetens att med iakttagande av ett gott horsemanship, under arbetsledning men på ett självständigt sätt, sköta hästar, anläggning och utrustning samt efter gemensam planering utbilda elever i grundläggande hästkunskap och ridning, enligt Svenska Ridsportförbundets kompetensbeskrivning. Ridläraren ska i sin ridning, hästhantering och undervisning vara en förebild för god ridning och hästhantering.

Uppsägning av ridplats under pågående ridtermin.
Vill man säga upp sin lektionsplats under pågående termin så görs detta skriftligen till This is a mailto link. Uppsägningstid 1 månad,  och du är betalningsskyldig även om du inte deltar på lektionerna. Vid långvarig sjukdom samt att eleven kan uppvisa sjukintyg så kan förlorade lektioner åtebetalas under förutsättning att NÄRK meddelats i förväg via mail.

Uppsägning inför nästkommande ridtermin
Vid uppsägning för nästkommande termin så skall detta ske senast fyra veckor innan pågående termins avslut. Undantag kan ges vid särskilda omständigheter såsom sjukdom med läkarintyg under förutsättning att NÄRK meddelats i förväg via mail.

Uppdaterad: 29 OKT 2021 18:30 Skribent: Mariana Fransén
E-post: This is a mailto link

Binglolotto prenumeration

Gräsroten 195 

Nu kan du boka ridhuset varje vardag mellan kl 11.00-13.00

 

Cajsa Gill 

Hoppbanan stängd för bokning
från 30:e oktober - 30:e april

Vi är en av cirka 450 branschanknutna ridskolor till Svenska Ridsportförbundet. Det betyder att vi följer deras högt ställda krav på hästhållning och ridundervisning, samt inte minst säkerhetstänket som genomsyrar Svenska Ridsportförbundet.


Kalendern


Hippocrates

   

Profilkläder


 

      Bildresultat för facebook     

Bildresultat för instagram

 

 

Logga för Instagram 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Norra Älvsborgs RK - Ridsport
Fors Stommens Gård
46178 Sjuntorp

Kontakt:
Tel: 0520444190
E-post: This is a mailto link

Se all info

Logga Realgymnasiet

 

Våra blomsterarrangemang och blomsterdekorationer finns i alla former och storlekar.

 

Fogelgrens bygg

 

 

Broskogens bygg

 

 

 

 

 

Granngården häst trollhättan