Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till ridskolan och våra fina hästar


Vi är en av cirka 450 branschanknutna ridskolor till Svenska Ridsportförbundet. Det betyder att vi följer deras högt ställda krav på hästhållning och ridundervisning, samt inte minst säkerhetstänket som genomsyrar Svenska Ridsportförbundet.

Vi är en idéell medlemsförening i Svenska Ridsportförbundet, vilket gör att vi uppfyller de högt ställda krav som förbundet ställer på sina medlemmar, plus att vi har tillgång till fantastiskt mycket bra utbildningsmaterial, så som ryttarmärken, ledarutbildning och en mycket bra försäkring för alla som rider hos oss. 

Det betyder också att vi blir besökta och granskade vartannat år av ridsportens distriktsförbund. Då synas säkerhet, hästhållning, utbildningsplaner mm mm. 

Vår huvudridlärare är utbildad Svensk Ridlärare level I, vilket innebär följande: Har kompetens att med iakttagande av ett gott horsemanship, under arbetsledning men på ett självständigt sätt, sköta hästar, anläggning och utrustning samt efter gemensam planering utbilda elever i grundläggande hästkunskap och ridning, enligt Svenska Ridsportförbundets kompetensbeskrivning. Ridläraren ska i sin ridning, hästhantering och undervisning vara en förebild för god ridning och hästhantering.

Vi erbjuder ridning för alla åldrar på välutbildade och snälla ridskolehästar. Vi har allt från knattegrupper och nybörjargrupper till lite mer avancerad ridning, så varmt välkommen till oss.

Vi har små grupper om 6-7 elever, 45-minuters eller 60-minuterslektion. Alltid med ankomst i god tid före lektion för att hinna göra i ordning hästen. 

Vi har ingen miniminålder, alla är välkomna, vi hjälper till att placera barn i grupp som passar bäst. De minsta får gärna börja i vår knatteridning som hålls på söndagar. Det är som en "ridförskola" med lite kortare ridpass (ca 25 min ridning) vilket passar bäst för de yngsta. Du som förälder får gärna vara med och leda. 

Sedan går man vidare i sin ridskoleutbildning i våra ridskolegrupper, eller så början man direkt här om man så önskar. Efter ridskolegrupper kommer träningsgrupper, där du förkovrar dig i din ridning. Då kan ni vara så få som 4 elever i gruppen (lite dyrare pris) eller så kör ni på som en vanlig grupp.  

Vi följer Ridsportens ryttarmärken och har märkestagning när gruppen nått sitt delmål.

Anmälan: Det enklaste för oss är om du mailar ridskolan, så återkopplar vi inom 1-2 dagar. 

Fakturor.
All fakturering sker via Hippocrates och fakturautskick sker via mail, du kan välja att få din faktura via post istället till en kostnad. Meddela då detta i samband med terminsstart via mail till This is a mailto link
Du kan välja att betala hela din terminsavgift eller dela upp den på delbetalningar.
Dock är du skyldig att betala hela din termin även om du väljer att sluta utan giltiga skäl (se nedan) även om du valt att dela upp din terminsavgift.

Uppsägning av ridplats under pågående ridtermin.
Vill man säga upp sin lektionsplats under pågående termin så görs detta skriftligen till This is a mailto link. Vid terminsridning så är du skyldig att betala för hela den termin som du har bokat in dig på och du är betalningsskyldig även om du inte deltar på lektionerna. Vid långvarig sjukdom samt att eleven kan uppvisa sjukintyg så kan förlorade lektioner åtebetalas under förutsättning att NÄRK meddelats i förväg via mail.

Uppsägning inför nästkommande ridtermin
Vid uppsägning för nästkommande termin så skall detta ske senast fyra veckor innan pågående termins avslut. Undantag kan ges vid särskilda omständigheter såsom sjukdom med läkarintyg under förutsättning att NÄRK meddelats i förväg via mail.

Uppdaterad: 14 SEP 2018 09:15 Skribent: Mariana Fransén
E-post: This is a mailto link

Gräsroten 195 

Nu kan du boka ridhuset varje vardag mellan kl 11.00-13.00

 

Cajsa Gill 

 

Vi är en av cirka 450 branschanknutna ridskolor till Svenska Ridsportförbundet. Det betyder att vi följer deras högt ställda krav på hästhållning och ridundervisning, samt inte minst säkerhetstänket som genomsyrar Svenska Ridsportförbundet.


Kalendern


Hippocrates


Sofias änglar

   

Profilkläder


 

      Bildresultat för facebook     

Bildresultat för instagram

 

 

Logga för Instagram 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Norra Älvsborgs RK - Ridsport
Fors Stommens Gård
46178 Sjuntorp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Ge 700 kronor till din favoritförening när du väljer ren el från FortumHål i Betong

 

Våra blomsterarrangemang och blomsterdekorationer finns i alla former och storlekar.

 

Fogelgrens bygg

 

Kakel och golv i väst

 

Broskogens bygg


Logga Realgymnasiet

 

 Välkommen till Liva Gynekologmottagning i Trollhättan Liva är en specialistmottagning i gynekologi belägen på 4:e våningen i Maria Alberts vårdcentrals lokaler i centrala Trollhättan.   Vi är specialiserade på utredningar och behandlingar vid ofrivillig barnlöshet, upprepade missfall och utför ultraljud i tidig graviditet. Ni kan söka till oss för IVF-behandlingar, vi erbjuder distansstimuleringar tillsammans med de privata klinikerna i Göteborg och utför ultraljud om du genomgår en behandling på annan klinik i Sverige eller utomlands. För ovanstående har vi korta väntetider.   Till oss kan du söka för allmängynekologiska besvär. Läs mer under filken Utredning, behandling. Din vårdcentral där du är listad kan även remittera dig hit.

 

 

 

Granngården häst trollhättan